NIEUWSBERICHT: 18 oktober 2017

EERSTE BEWONERS OOSTENBURG ZIJN BEKEND

Het gaat zeker nog een paar jaar duren, maar voor Vereniging Noorderzon en Stichting Kunstenaarshuizen is er toch al reden voor een feestje. Onlangs werd bekend dat zij samen met woningcorporatie Stadgenoot een woonconcept gaan ontwikkelen op een van de kavels op Oostenburg. Noorderzon is een woongroep van Amsterdamse 50-plussers die al een aantal jaar op zoek waren naar een pand waar zij kunnen wonen en werken.

Het Leven Lief Huis
De initiatiefnemers van Stichting Kunstenaarshuizen richten zich op een bijzondere doelgroep: ouderen die van beroep kunstenaar zijn. Op Oostenburg ontwikkelen zij het Leven Lief Huis waar dementerende kunstenaars een thuis kunnen vinden. Eerder richtten zij het Ramses Shaffy huis aan de Piet Heinkade op. Hier wonen en werken jonge en oudere kunstenaars. Lees hier het interview in de Volkskrant met de initiatiefnemers.

VIER JONGE
ARCHITECTENBUREAUS
ONTWERPEN VOOR OOSTENBURG

Woningcorporatie Stadgenoot gaat op Oostenburg circa 220 woningen in de sociale huur en middensegment huur bouwen. Voor een origineel, stoer en duurzaam ontwerp werd gezocht naar jonge architectenbureaus.

Stadgenoot deed via Architectuur Lokaal een open oproep en de belangstelling was groot. Maar liefst 73 bureaus reageerden. De beste vier zijn in september geselecteerd. De bureaus Laura Alvarez Architecten, FRAAI, Common Practice en Architectuur Maken gaan aan de slag met het ontwerpen van de gebouwen. De eerste schetsen zijn al klaar.

DE EERSTE SCHETSEN WERDEN GEMAAKT TIJDENS HET ONTWERPATELIER OP 13 EN 14 SEPTEMBER IN HET KANTOOR VAN STADGENOOT

VERKOOP VAN ‘KAVEL 4+5’
IN VOLLE GANG

In de het voorjaar van 2017 is de kavel tussen Roest en de Werkspoorhal in de verkoop gegaan. Er was grote belangstelling vanuit de marktpartijen. De inschrijftermijn is inmiddels gesloten, en de eerste selectieronde heeft plaatsgevonden. Er volgt nu een gunningsfase, waarin de vijf overgebleven kandidaten een ontwerp en bieding voor deze kavel maken. Naar verwachting is begin volgend jaar het selectieproces afgerond en kunnen we in februari 2018 bekend maken op wie de keuze gevallen is.

De vijf geselecteerde partijen zijn:
– AM
– Luchtplaats CV (Rinkelberg, Wonam en Zadelhoff)
– Robuust (Vink Bouw, SBB, Open Development e.a.)
– VORM, CBRE e.a.
– Zeebonken (Heijmans en De Nijs)

KAVEL 4+5 LIGT TUSSEN ROEST EN DE WERKSPOORHAL

DRUKBEZOCHTE MEET & GREET OOSTENBURG ONTWIKKELT

Op 26 september 2017 vond de Meet & Greet Oostenburg Ontwikkelt plaats. Meer dan 150 buurtbewoners meldden zich bij de entree van het INIT gebouw voor een rondleiding langs de kavels en om een kijkje te nemen in de monumentale Werkspoorhal. Daar vertelde Bert Hamming (gids uit de buurt) meer over de rijke geschiedenis van Oostenburg. Ontwikkelingsmanagers Williëtte van Arendonk en Thibald Holscher gaven een presentatie van de plannen voor Oostenburg. Ook was er een Infomarkt waarop de eerste schetsen voor de nieuwbouw te zien waren. De avond werd afgesloten met een drankje en muziek van 4tuozematroze.

OP DE INFOMARKT WAREN DE EERSTE SCHETSEN TE ZIEN VAN DE NIEUWBOUW

OOSTENBURG IN BEELD

OP DEZE KAVEL WORDT INNTEL HOTEL LANDMARK GEBOUWD. NAAR VERWACHTING START DE BOUW IN HET VOORJAAR VAN 2018. KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE WWW.OOSTENBURG.NL