NIEUWSBERICHT: 11 juli 2017

JONGE ARCHITECTEN GEZOCHT

Stadgenoot is op zoek naar jonge architecten die een ontwerp willen maken voor woningbouw op Oostenburg. De komende jaren wordt Oostenburg ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk waar gewoond én gewerkt wordt. Stadgenoot doet een oproep aan jonge architecten om met een stoer en duurzaam ontwerp te komen én daarbij zo mogelijk ook de beoogde bewoners te betrekken. Op deze kavels moeten sociale en middensegment huurwoningen komen die aantrekkelijk zijn voor ouderen en jongeren.

De selectie van jonge architecten wordt begeleid door de stichting Architectuur Lokaal en de supervisor van de gemeente Amsterdam, die in de gaten houdt of de ontwerpen passen binnen de beeldkwaliteit. Op basis van een portfolio worden maximaal acht architecten geselecteerd voor een presentatie. Hieruit worden vier tot zes architecten geselecteerd die mee mogen doen met een tweedaags ontwerpatelier, waarin zij de eerste schetsen voor de woningbouw gaan maken. De selectiecommissie beoordeelt de ontwerpen en kiest welke architecten definitief de ontwerpopdracht krijgen.

Jonge architecten kunnen zich tot 21 juli 12.00 uur aanmelden via de website van stichting Architectuur Lokaal: http://arch-lokaal.nl/open-oproep-ontwerpatelier-oostenburgereiland-amsterdam/.


De rood omcirkelde kavels zijn bedoeld voor jongeren- en ouderenwoningen, ontworpen door jonge architecten in opdracht van Stadgenoot.