VOOR DE BUURT

OOSTENBURG VOOR DE BUURT

Woont u of werkt u op of rond Oostenburg? Op deze pagina vindt u informatie over de bouwwerkzaamheden op Oostenburg.

Verplaatsen fietsparkeerplaatsen voor INIT Jacob Bontiusstraat en Oostenburgermiddenstraat nabij Roest

In verband met de veiligheid mogen vanaf 22 oktober 2018 geen fietsen/scooters/brommers geparkeerd worden voor de ingang van Roest en het INIT. De fietsrekken worden verplaatst naar de Rumphiusstraat. Lees voor meer informatie de brief.

Lees de brief 

Werkzaamheden tussen INIT en Dijksgracht / het spoor en te vervallen parkeerplaatsen

Vanaf oktober 2018 komt een gedeelte van het parkeerterrein voor het INIT gebouw te vervallen. De grond wordt bouwrijp gemaakt voor de bouw van het Parkeerhuis en een woonblok. Voor het parkeren op Oostenburg betekent dit dat er alleen nog geparkeerd kan worden op de beschikbare vakken voor restaurant Rosa & Rita. Lees meer over de werkzaamheden in de brief.

Lees de brief 

Saneringswerkzaamheden najaar 2018

In het najaar van 2018 worden in de Oostenburgermiddenstraat, de Dijksgracht en het parkeerterrein voor Rosa&Rita saneringswerkzaamheden uitgevoerd. De grond op Oostenburg is lokaal ernstig vervuild. Daarom wordt op bepaalde plekken de vervuilde grond vervangen door schone grond. Het verkeer wordt mogelijk gehinderd tijdens deze werkzaamheden. Voor een veilige doorgang worden een tijdelijke verkeersinstallatie en verkeersregelaars ingezet. In de brief leest u hier meer over.

Lees de brief
Tekening 1
Tekening 2

Start heiwerkzaamheden Hotel

Eind augustus 2018 is de eerste paal geslagen van het Inntel Hotel. Dit wordt een vijfsterrenhotel met 306 kamers, een restaurant met terras aan het water en een wellness met zwembad en sauna. Bouwbedrijf Heijmans is gestart met de heiwerkzaamheden en heeft hierover de buurt per brief geïnformeerd.

Werkzaamheden 13 augustus t/m 21 september 2018

Ten behoeve van de stroomvoorziening op Oostenburg worden nieuwe kavels en leidingen aangelegd in de straten Dijksgracht, Isaac Titsinghkade, Oostenburgermiddenstraat (op Oostenburg) en de Conradstraat.
In deze bewonersbrief vindt u een omschrijving van de werkzaamheden.

Lees de brief 

Werkzaamheden Op Oostenburg

De aankomende weken zijn er werkzaamheden op Oostenburg op kavel 6, 7 en 8. Hierdoor zou u hinder kunnen ondervinden. Er zal namelijk ook gewerkt worden aan de openbare weg. Deze werkzaamheden zijn gepland in de weken 28 tot en met 38 (9 juli tot 23 september. In de bijgesloten brief vind u meer informatie.

Lees de brief

Drukbezochte Meet & Greet Oostenburg Ontwikkelt

Op 26 september 2017 vond de Meet & Greet Oostenburg Ontwikkelt plaats. Meer dan 150 buurtbewoners meldden zich bij de entree van het INIT gebouw voor een rondleiding langs de kavels en om een kijkje te nemen in de monumentale Werkspoorhal. Daar vertelde Bert Hamming (gids uit de buurt) meer over de rijke geschiedenis van Oostenburg. Ontwikkelingsmanagers Williëtte van Arendonk en Thibald Holscher gaven een presentatie van de plannen voor Oostenburg. Ook was er een Infomarkt waarop de eerste schetsen voor de nieuwbouw te zien waren. De avond werd afgesloten met een drankje en muziek van 4tuozematroze.


Werkzaamheden Oostenburg vanaf september

Kort voor de zomervakantie 2017 is de sloop van hal 39 en het parkeerterrein aan de VOC-kade tussen Roest en de resterende hallen afgerond. De sloop, van met name het parkeerterrein, heeft voor veel geluidsoverlast gezorgd. Wij danken u nogmaals voor uw begrip. In september starten we met de werkzaamheden voor de volgende sloopfase.
Lees hierover meer in de brief van 29 augustus 2017.

Archief bewonersbrieven

Omwonendenbrief 17 oktober 2017
Wijziging parkeerplaatsen en voetgangers/fietsroute oostenburg.
Lees de brief

Omwonendenbrief 29 augustus 2017
Bouwwerkzaamheden, uitnodiging rondleiding 26 sept.
Lees de brief

Omwonendenbrief 14 juni 2017
Voortgang sloop Oostenburg
Lees de brief

Omwonendenbrief 7 April 2016
Sloopwerkzaamheden Oostenburg afz. Oostenburg SGN
Lees de brief

Omwonendenbrief 19 Januari 2017
Werkzaamheden Oostenburg afz. Oostenburg SGN
Lees de brief

Omwonendenbrief 2 Maart 2017
Werkzaamheden Oostenburg afz. Oostenburg SGN
Lees de brief