NIEUWSBERICHT: 21 december 2017

Vorm wint tender Oostenburg

Vastgoedontwikkelaar VORM Ontwikkeling is als winnaar uit de bus gekomen in de tender voor kavel 4 en 5 op Oostenburg, het stuk grond tussen Roest en de Werkspoorhal. De ontwikkelaar heeft volgens de selectiecommissie het beste plan uitgedacht en bracht daarnaast ook het hoogste bod uit voor de grond. Peter Kramer, directeur Vastgoed en Ontwikkeling van Stadgenoot: ‘Dit overtreft onze stoutste dromen’.

Ambities waarmaken
Een ‘match made in heaven’ noemt Peter Kramer de combinatie van het ontwerp van VORM met een passende prijs. ‘Dit is geweldig voor heel Amsterdam. Het geeft ons de ruimte om ook onze ambities op het gebied van sociale woningbouw door de hele stad meer dan waar te maken.’

De procedure
Conform de opgestelde selectie- en gunningsleidraad zijn in september dit jaar vijf geïnteresseerde partijen geselecteerd. Op 4 december dienden zij hun voorlopige ontwerp in en brachten zij een onvoorwaardelijk bod op de grond uit. De inhoudelijke beoordeling vond plaats op 7 en 8 december. De selectiecommissie is daarbij geadviseerd door Kristiaan Borret, de door de gemeente aangestelde supervisor van het gebied. Het grondbod was op moment van beoordelen niet bekend bij de commissie. Bij bekendmaking van het bod van de verschillende partijen op 14 december door de notaris, bleek VORM naast het beste inhoudelijke plan ook het hoogste bod te hebben uitgebracht.

Het plan is gebaseerd op de vier kernwaarden van Oostenburg

  • Eiland Het project ligt op een Eiland met maritieme historie,
  • Contrast Contrast in uitstraling en materialisering, in binnen- en buitenkant
  • Levendig Hoge plinten met levendige invulling, ‘blurring zone’ (mix van functies)
  • Stoer Stoere gebouwen met hun voeten op de werfvloer

Aan de slag
In februari 2018 zal het koopcontract worden getekend. De levering van de grond staat gepland voor derde of vierde kwartaal 2018.