Beglazen van De Werkspoorhal

Op Oostenburg staat de historische Werkspoorhal. Deze wordt door Homines Bouw in opdracht van VORM omgetoverd tot een levendige bestemming voor tentoonstellingen, markten en horecagelegenheden. Aan beide kanten van de hal worden ongeveer 325 huur- en koopwoningen geïntegreerd, waardoor een naadloze verbinding ontstaat.

Momenteel worden de glasplaten geplaatst in de stalen frames van kopgevels en 12 meter hoge hangaar deuren. Dit draagt bij aan het industriële karakter en wordt de imposante hoogte nog meer worden benadrukt. Deze werkzaamheden zullen nog enkele weken duren en de verwachte oplevering van de hal is halverwege van het derde of vierde kwartaal van dit jaar.

Bruisend hart

Vroeger diende de Werkspoorhal als locatie voor de productie en reparatie van stoommachines en andere werktuigen. Binnenkort begint de hal aan een nieuw bloeiperiode, als bruisend hart van Oostenburg.

Licht, luchtig en aangenaam

Dankzij de robuuste stalen constructie blijft de historische functie van de hal duidelijk herkenbaar. Bovendien worden de daklichten hersteld en krijgt het dak een nieuwe bedekking en PV-panelen. De grote glazen gevels benadrukken de hoogte van de hal en dragen bij aan de aangename leefomgeving. De transparante gevels zorgen voor een lichte, luchtige en prettige ambiance.

Mix van horeca en winkels

Met de Werkspoorhal krijgt Oostenburg een bruisende mix van horecagelegenheden en winkels. Van gezellige koffiehuizen, cafés, restaurants en bars tot boetieks en galeries. De Werkspoorhal wordt het middelpunt waar u kunt genieten van het aangename leven op Oostenburg. Onder het genot van een drankje of diner kunt u hier bijpraten met vrienden, de leukste winkels ontdekken en ontspannen rondwandelen om verrast te worden.

Fotograaf: Jos Heijnen

Fotograaf: Jos Heijnen

Fotograaf: Jos Heijnen

Fotograaf: Jos Heijnen

Impressie: VORM