Behind the scenes: Chris vertelt

Ons Oostenburg ontwikkelen we samen. Wat komt erbij kijken om een wijk te bouwen en wie werken eraan mee? Chris Zwiers, Architect Partner bij OZ vertelt meer over hoe hij werkt aan Oostenburg.

Hoe werk je aan Oostenburg? Wat doe je precies?
Chris: "Ik ben vanaf het begin bij de tenderfase betrokken geweest bij Oostenburg. Van het opzetten van de concepten, massa’s tot het stedenbouwkundige principe van de “open stad” van Richard Semett. Op dit moment zijn we bezig met beantwoorden van eventuele vragen van aannemers en het esthetisch controleren van de stand van zaken op de bouw."

Wat is straks het resultaat van je werk?
Chris: "De doelstelling is het maken van een stad en dat is niet alleen dichtheid of differentiatie, maar stedelijkheid en inclusiviteit. Hebben we dit goed georganiseerd en gefaciliteerd in de ontwerpen, gaat het zo werken? Het is buitengewoon fascinerend om te zien hoe dit stuk stad tot leven gaat komen. Mensen maken immers de stad. Het meest bijzondere voor mij is het functioneren van de Werkspoorhal, stelplaats 3 met zijn nieuwe functie: de woonkamer van Oostenburg waar Oostenburgers en de stad elkaar kunnen ontmoeten."

Wat vind je het leukste aan je werk?
Chris: "Dat het meer dan ooit zeer actueel is en dus zeer relevant. Als ontwerpers kunnen we het dagelijkse leven faciliteren, zorgen dat mensen zich ontwikkelen en wel bevinden, maar ook dat de ruimte tussen jij en ik overbrugbaar is, dat deze tussenruimte gefaciliteerd wordt. Dit betekent veel nadruk op overgangen tussen binnen en buiten en inderdaad de maak van muren, deuren, etc."

Maak deze zin af: ik ben trots op Oostenburg, omdat ….
"we met zijn allen een nieuw hoofdstuk van het boek Oostenburg aan het bouwen zijn. De zoektocht naar deze eigenheid en naar de verhalen van Oostenburg en de vertaling hiervan geeft een band met deze locatie."