Behind the scenes: Kelly vertelt

Ons Oostenburg ontwikkelen we samen. Wat komt erbij kijken om een wijk te bouwen en wie werken eraan mee? Kelly Buijsman, Verhuurmakelaar Projecten bij Stadgenoot vertelt meer over hoe zij werkt aan Oostenburg.

Hoe werk je aan Oostenburg?
Kelly: "Als verhuurmakelaar Projecten ben ik verantwoordelijk voor het verhuren van een groot aantal nieuwbouwappartementen op Oostenburg. Dit zijn onder andere jongerenwoningen, sociale huurwoningen en woningen binnen het middensegment. Met een klein team houden we ons bezig met hele gehele verhuurproces van voorbereiding tot de nazorg. Dit start meestal een aantal maanden voor de oplevering van een complex. Wij adverteren de woningen, behandelen alle vragen van geïnteresseerden, toetsen de kandidaten op passendheid en selecteren de kandidaten.  

Persoonlijk contact hierbij is essentieel, een nieuwbouwwoning is soms net even ietsje spannender dan verhuizen naar een reguliere woning, omdat de woningen nog niet zijn opgeleverd en er meestal alleen impressies en plattegronden beschikbaar zijn. Daarnaast maken wij de huurcontracten en faciliteren wij de bezichtigingen zodra de opleverdatum dichterbij komt. Ons team mag de kandidaten ook daadwerkelijk de sleutels overhandigen bij de oplevering."

Wat is straks het resultaat van je werk?
Kelly: "De juiste kandidaat op de juiste plek. We streven ernaar om de meest passende kandidaat bij een woning van hun keuze te matchen. Daarnaast hopen we natuurlijk dat ons werk resulteert in goed geïnformeerde kandidaten die heel veel woonplezier gaan beleven in hun gloednieuwe woning."

Wat vind je het leukste aan je werk?
Kelly: "Het enthousiasme van de kandidaten. Dat moment dat je een kandidaat kan opbellen dat zij een voor hen betaalbare woning van hun voorkeur krijgen toegewezen geeft enorm veel voldoening. Zeker in de huidige woningmarkt waarbij het zeker niet makkelijk is voor woningzoekenden."

Maak deze zin af: ik ben trots op Oostenburg, want...
"het is straks een enorm diverse wijk waarbij verschillende segmenten samenkomen op steenworp afstand van de binnenstad."