Behind the scenes: Sander vertelt

Ons Oostenburg ontwikkelen we samen. Wat komt erbij kijken om een wijk te bouwen en wie werken eraan mee? Sander van Grootheest van Stadgenoot vertelt er meer over.

Hoe werk je aan Oostenburg?
"Als gebiedsbeheerder bij woningcorporatie Stadgenoot vertaal ik de bewonersstem naar concrete ideeën voor de woning en voor de buurt. In de voorbereiding voor de bouw bekijk ik de plannen en toets deze op leefbaarheid en gebruik door bewoners. Soms zijn ideeën op papier heel mooi maar in de praktijk niet realistisch of niet wenselijk. Als woningen gebouwd zijn werk ik samen met de wijkbeheerders aan de thema’s schoon, heel en veilig en zijn we de oren en ogen in de wijk. Waar veel bewoners blij van worden is meer groen in de buurt. Ik was dan ook heel blij met de boom in de binnentuin van kavel 8, aangezien het nog wel spannend was of dit allemaal ging passen. Wat mij betreft mag er wel wat meer groen op Oostenburg!"

Wat is straks het resultaat van je werk?
"Omdat ik in een vroeg stadium ben betrokken heb ik veel contacten opgebouwd met partners in de wijk zoals de gemeente maar ook instanties en bedrijven die werken op Oostenburg. Deze relaties zijn zeer nodig als er woningen worden opgeleverd en we deze in beheer nemen. Na de bouw begint eigenlijk het echte werk voor ons, aangezien bewoners er dan gaan wonen en leven. Ik zet dan samen met de wijkbeheerders en de bewoners de puntjes op de i wat betreft de leefbaarheid."

Wat vind je het leukste aan je werk?
"Het werken op Oostenburg is heel divers en afwisselend wat me veel voldoening geeft. Door het vele contact in de wijk kan ik ook goed vaststellen waar de aandacht naartoe moet waardoor ik bewoners beter van dienst kan zijn."

Ik ben trots op Oostenburg, want…
"we hebben de mogelijkheid om niet alleen meer woningen te bouwen maar ook om een nieuw woon en leefgebied aan Amsterdam toe te voegen. Ook vind ik het mooi om te zien dat de Werkspoorhal en de Van Gendthallen behouden blijven en een prominente plaats krijgen in de wijk. Als laatste zie ik het buurtplein als een mogelijkheid om de verbinding met elkaar in de wijk te vinden en daarmee de leefbaarheid te versterken. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit samen met bewoners vorm gaat krijgen!"