Bewonersavond kavel 6 gezellig, interessant en druk bezocht!

Afgelopen maandag 26 februari was er in Papa Zatarra een kennismakingsbijeenkomst voor de bewoners van de vier woongebouwen aan de Oostenburgermiddenstraat: Stork (A), Sluis (B), De Werkplaats (C) en Stoomkracht (D). Het gaat in totaal om 203 woningen: 173 voor jongeren en 30 voor ouderen. Met een grote opkomst van maar liefst 50 mensen was het een interessante en gezellige avond. Bewoners, ondernemers en andere betrokkenen konden met elkaar kennismaken en in gesprek gaan over de woonafspraken in de gebouwen. Immers, samen zorgen we voor een leefbare buurt. In dit bericht een sfeerimpressie.

Kennismaking met Stadgenoot en de buurt

Tijdens de bijeenkomst stelde een aantal collega’s van Stadgenoot zich voor die werken voor Oostenburg. Aan het begin van de bijeenkomst werd een korte video getoond van het bouwproces. Ook waren er korte interviews waarbij mensen werden voorgesteld die een rol vervullen op Oostenburg:
- Sander van Grootheest, gebiedsbeheerder Stadgenoot;
- Jeroen Korver, wijkbeheerder Stadgenoot;
- Ilse Lek, gebiedsmakelaar Oostelijke eilanden van gemeente Amsterdam;
- Tara en Max, eigenaren van Papa Zatarra;
- Mitchel, manager van “De omgekeerde supermarkt”,
- Lex  Gründeman en Rob van Dijk, initiatiefnemers van Buurtkamer over de Brug.

Terugkoppeling enquête woonafspraken

Daarna werd er terugkoppeling gegeven over een enquête die december jl. is verstuurd naar alle bewoners. Daarin kon men meedenken over woonafspraken die zij belangrijk vinden. Maar liefst de helft van alle bewoners vulden deze vragenlijst in. Waarvoor dank! Tijdens de bijeenkomst werden de resultaten gegeven. Het was een interessant gesprek waarbij de aanwezigen met groene en rode kaartjes een mening konden geven over de resultaten en iconen die Stadgenoot maakt. Ook was er daarna ruimte om in gesprek te gaan over ideeën en suggesties. Er waren vooral vragen en opmerkingen over het ophalen van het afval, het afsluiten van deuren en sigarettenpeuken in algemene ruimten. 

Meer informatie

Heb je vragen over dit bericht? Of wil je meer weten over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@oostenburg.nl. Wij helpen je graag. Meer informatie over woningcorporatie Stadgenoot lees je op www.stadgenoot.nl. Ook kun je hier onze nieuwe corporate video bekijken. 

De avond was druk bezocht met zowel jongeren als ouderen.

Kort interview met Egbert Dekker, Directeur Vastgoed & Ontwikkeling van Stadgenoot 

Kort interview met Jeroen Korver, wijkbeheerder van Stadgenoot op Oostenburg

Kort interview met Ilse Lek, gebiedsmakelaar Oostelijke eilanden van Gemeente Amsterdam.

Gezellige kennismaking met buren.