Bewust leven door een betere nachtrust

We zijn blij om je te kunnen voorstellen aan een nieuwe startup op Oostenburg: Ubed, een slaapmerk met een unieke visie. Sinds kort zit deze startup met een mooie showroom in de Van Gendthallen. Wil jij beter slapen en energiek wakker worden? Of ben je allereerst benieuwd wat een matras nu écht goed en duurzaam maakt? Dan ben je bij Ubed aan het juiste adres. Graag stellen we twee betrokken medewerkers aan je voor.

“Bij Ubed staat het comfort van de slaper voorop”, aldus Bram Evers, marketingadviseur bij Ubed. “Maar we willen niet dat dit ten koste gaat van onze planeet. Daarom gebruiken we bij Ubed alleen hoogwaardige, recyclebare materialen. Zo gaan we de uitdaging aan om de matrassenindustrie minder vervuilend te maken.”

Een perfecte nachtrust voor ieder soort slaper
De matrassen van Ubed zijn modulair ontworpen en afgestemd op basis van het gewicht, de lengte en de favoriete slaaphouding van elke slaper. Daar blijft het echter niet bij: “Door schuim te elimineren en enkel polyester en stalen veren te gebruiken, hebben we een matras weten te maken waarvan wij overtuigd zijn dat dit het meest ventilerende matras op de markt is”, vult Wouter Simons aan, die al een aantal jaar de dagelijkse leiding in handen heeft. “Met de gepersonaliseerde hardheid per kant hebben we bijvoorbeeld al meerdere mensen van rugklachten af weten te helpen. Daarnaast hoorden we al verschillende keren terug dat nachtzweten of te warme nachten verleden tijd werden. Dat zijn natuurlijk de mooiste dingen om te bereiken.”

Werken aan een duurzamere industrie
De idealen van Ubed zijn: beter slapen, energiek opstaan en bewust leven. Bram besluit stellig: “Deze idealen staan allemaal in verband met elkaar, ze kunnen elkaar versterken.” Als producent wil Ubed de duurzame verantwoordelijkheid op zich nemen. “Schuimmatrassen zijn slecht recyclebaar, maar wij gebruiken enkel 100% recyclebare materialen die tevens een lange levensduur hebben”, aldus Wouter. De garantie op een Ubed matras is dan ook 10 jaar. Is het matras uiteindelijk aan zijn einde gekomen, dan komt Ubed graag zelf de matrassen ophalen om te recyclen. “Bovendien kunnen we door de modulaire opbouw afzonderlijke lagen laten verwisselen, zo hoeft een matras niet direct volledig afgeschreven te worden.”

Ubed nodigt je uit om langs te komen
“Graag nodigen wij de bewoners van Oostenburg uit bij onze startup in de Van Gendthallen”, licht Bram enthousiast toe. “Iedereen kan bij ons een kijkje nemen en ervaren hoe een Ubed matras hen kan helpen bij een gezonde nachtrust. Het matras wordt thuis geleverd, volledig afgestemd op iemands slaapprofiel. Heeft diegene daarna toch het gevoel heeft dat een matras zachter of harder moet zijn? Dan komen we gewoon binnen de eerste 100 dagen weer langs.”

Wouter Simons en Bram Evers.