Denk mee over de naam van het nieuwe buurtplein op Oostenburg!

Afgelopen periode is er een aantal workshops over het toekomstige buurtplein op Oostenburg, georganiseerd door Stadgenoot, Urhahn en Buhrs. Veel enthousiaste buurtbewoners, buurtorganisaties en ondernemers kwamen samen om mee te denken over de plannen voor het plein. Nu is het jouw kans om mee te denken over de naam van dit plein!

Schetsontwerp

Bij de workshop maakten deelnemers moodboards om hun wensen voor het plein te delen. Ideeën zoals informele zitplekken, speelplekken, een waterpunt, veel groen en een jeu de boulesbaan werden enthousiast ontvangen en zijn verwerkt in het schetsontwerp van Urhahn. Het plein zal een groene oase worden waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Idee voor een naam? Laat het weten!

We willen nu jouw hulp bij het vinden van een passende naam voor dit mooie nieuwe plein. Diverse enthousiaste bewoners hebben al namen ingediend, maar we willen graag nog meer suggesties krijgen. Heb jij een leuk idee? Stuur jouw voorstel naar info@oostenburg.nl. Alle ingezonden namen zullen worden overhandigd aan de gemeente, die uiteindelijk een naam kiest. Doe mee en draag bij aan de toekomst van onze buurt!

Randvoorwaarden

Uiteindelijk is het aan de gemeente om het plein een naam te geven. De verantwoordelijkheid hiervan ligt bij de Adviesraad naamgeving openbare ruimte (ANOR). Zij zijn betrokken bij het geven van namen aan straten en pleinen, bruggen en viaducten, terreinen en landschappelijke gebieden zoals (sport)parken en begraafplaatsen. De adviesraad houdt rekening met randvoorwaarden, zoals:

  • hou rekening met de buurt en de omliggende namen van gebouwen;
  • voorkom beladenheid van onderwerpen als V.O.C.;
  • de naam moet makkelijk uit te spreken en te onthouden zijn;
  • zorgen voor een betere afspiegeling van de Amsterdamse bevolking bij de naamgeving in de openbare ruimten.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit bericht? Stuur dan een e-mail naar info@oostenburg.nl. Wij helpen je graag verder.