Doe mee met de interactieve wandelroute Tour de Czaar!

Ontdek de magie van het Czaar Peter Kwartier met de Tour de Czaar! Stap in de voetsporen van geschiedenis en cultuur tijdens onze betoverende wandelroute, gemarkeerd met QR-codes die je langs historische en opvallende plekken leiden. Deze Tour de Czaar is een gratis interactieve wandelroute en vindt plaats zaterdag 4 november tussen 12.30 en 18.00 uur. Onderweg zijn er diverse feestelijke verrassingen, activiteiten, liveoptredens, historische kennis, heerlijke hapjes en verfrissende drankjes. Ook kun je meer te weten komen over Oostenburg of knutselen in Buurtkamer Over de Brug.

In de voetsporen van de geschiedenis en cultuur

Ontdek de magie van het Czaar Peter Kwartier met de Tour de Czaar! Stap in de voetsporen van geschiedenis en cultuur tijdens onze betoverende wandelroute, gemarkeerd met QR-codes die je langs historische en opvallende plekken leiden. Deze Tour de Czaar is gratis en vindt plaats zaterdag 4 november tussen 12.30 en 18.00 uur. Mis dit unieke evenement niet! Zorg dat je erbij bent en beleef de Tour de Czaar als nooit tevoren.

Start- en eindpunt

Je start de wandeling op eigen gelegenheid tussen 12:30 en 15:00 uur op het schilderachtige Kattenburgerplein, net voor het majestueuze Scheepvaartmuseum en je eindigt jouw reis bij de legendarische molen De Gooijer en het badhuis Funen waar nu Brouwerij 't IJ gevestigd is. Onderweg zijn er diverse feestelijke verrassingen, activiteiten, liveoptredens, historische kennis, heerlijke hapjes en verfrissende drankjes.

Meer informatie over bouwplannen in projectkamer Oostenburg

Wil je meer te weten komen over de bouw en verdere bouwplannen op Oostenburg? Dat kan! Breng dan vanaf 13:30 uur een bezoekje aan de projectkamer van Oostenburg (adres: Oostenburgermiddenstraat 601). Daar is Tess Broekmans, stedebouwkundige bij Urhahn, aanwezig om je een kijkje in de keuken te geven van deze dynamische nieuwe en stoere stadswijk. Met behulp van maquettes kan je dit direct visualiseren.

Knutselen in Buurtkamer Over de Brug

Heb je kinderen en wil je met knutselen? Dat kan tussen 13:30 – 17:00 uur in Buurtkamer Over de Brug (adres: Titsinghkade 123). Daar kunnen kinderen hun eigen schilderbijdrage leveren aan een groot kunstwerk. Zij worden daarbij begeleid door kunstenares Ankie de Groot. Het gezamenlijk eindresultaat wordt gedoneerd aan de dagopvang voor bezoekers en mantelzorgers in ontmoetingscentrum De Keyzer van AMSTA, Czaar Peterstraat 12.

Meer informatie

Hier lees je meer informatie over de Tour de Czaar.