Een geslaagd Ons Oostenburg Festival

Oostenburg is een echte, bruisende stadswijk aan het worden. Om dit te vieren vond zaterdag 11 juni het ‘Ons Oostenburg Festival’ plaats. Het was een feestelijke dag voor en met de buurt. Met een markt waarop (toekomstige) bewoners en ondernemers hun vragen konden stellen aan iedereen die op of aan Oostenburg werkt. Er waren rondleidingen om meer te weten te komen over de ontwikkelingen op Oostenburg en bezoekers konden het uitzicht bewonderen vanaf een van de suites van het Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Het was een festival met muziek, hapjes en drankjes en leuke activiteiten voor de kinderen.

Muziek trekt door de wijk (foto: Suzanne Blanchard).

Fleur en Tomas huren sinds kort een woning op Oostenburg en bezochten het Ons Oostenburg Festival: “We wonen hier heel fijn. We waren heel benieuwd naar wat er allemaal op Oostenburg komt en door alles wat we hier hebben gehoord hebben we er nu een goed beeld bij.”

Lotte en Eva kwamen de sfeer proeven op Oostenburg: “We vinden het een mooie buurt met een centrale ligging. We zijn allebei benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn om te wonen op Oostenburg, daarom zijn we naar het festival gekomen. Nu we meer van de wijk hebben gezien, zijn we er nog enthousiaster over."

Ook voor kinderen waren er leuke dingen te doen (foto: Suzanne Blanchard).

Het festival werd georganiseerd door woningcorporatie Stadgenoot, de gebiedsregisseur van Oostenburg en werd mede mogelijk gemaakt door alle partners die op of aan Oostenburg werken.