Geef je mening over leefbaarheid, veiligheid en terrassenplan

Oostenburg maken we samen. Zo kun je vaak meedenken bij allerlei plannen. Ook op korte termijn is er een aantal concrete mogelijkheden om jouw stem te laten horen. Zo organiseert de gemeente Amsterdam - samen met andere partners - op dinsdag 9 mei as. een bijeenkomst over het thema ‘leefbaarheid’. Je bent daar van harte welkom. Ook kun je meelopen met een ‘schouw veiligheid’ over het eiland. Daarnaast kun je een reactie geven op het voorliggende terrassenplan. In dit bericht lees je meer over deze initiatieven.

Bijeenkomst over leefbaarheid
Oostenburg wordt een wijk die ruimte biedt aan ieders leefstijl en behoeften en voor iedereen open en toegankelijk is. Met deze ambitieuze doelstelling ondertekenden twaalf organisaties vorig jaar een ‘sociaal manifest’ zodat deze wens ook werkelijkheid wordt. In navolging daarop organiseert de gemeente Amsterdam, ook namens alle partijen die dit manifest tekenden, een bijeenkomst op dinsdag 9 mei van 15:00 – 17:00 uur in de nieuwe buurtkamer Over de Brug (adres: Isaac Titsinghkade 123) waar het thema leefbaarheid centraal staat. Wat vind je van de leefbaarheid op Oostenburg? Waar heb jij behoefte aan? En in hoeverre kunnen de partijen van het manifest daar een rol in spelen? Je bent hier van harte welkom. We vragen jou vriendelijk je vooraf aan te melden door een e-mail te sturen naar danny.konings@amsterdam.nl. Dan mailen wij je binnenkort een definitieve uitnodiging hiervoor.

Loop mee met schouw veiligheid
Binnenkort organiseert de gemeente een schouw over het eiland, met de focus op veiligheid. Dan zullen we met een aantal partijen een ronde over het eiland lopen, zoals Politie, handhaving en Stadgenoot. Jij kunt bij deze schouw aansluiten en meelopen. Tijdens deze ronde kun je meedenken over: waar kan de veiligheid beter? Hier is de beleving van bewoners héél belangrijk. Er is nog geen concrete datum en tijdstip geprikt voor deze schouw. Maar mocht je bij deze schouw willen aansluiten, stuur dan een e-mail naar danny.konings@amsterdam.nl en we houden u op de hoogte van deze schouw.

Geef uw reactie op het terrassenplan
De gemeente Amsterdam stelde een terrassenplan op. We zijn benieuwd wat u als bewoner van Oostenburg hiervan vindt. Hier leest u het terrassenplan. Als u daar ideeën over heeft, kun u dit mailen naar Danny Konings, gebiedsmakelaar Oostelijke Eilanden, Dijksgracht en Marineterrein. Ook organiseert de gemeente binnenkort nog een informatiebijeenkomst over dit terrassenplan. Wil je hiervoor worden uitgenodigd? Stuur dan een e-mail naar danny.konings@amsterdam.nl.