“Alleen samen kunnen we verschil maken.”

Dit is het verhaal van Mitchel de Borst, een jonge ondernemer met een hart voor de gemeenschap in Amsterdam. Als manager van het filiaal ‘Tkramrepus’ (de omgekeerde supermarkt) aan de rand van Oostenburg brengt hij niet alleen voedsel naar de mensen, maar ook een gevoel van verbinding en eigenwaarde.

Mitchel (21) woont in Utrecht en heeft een passie voor voetbal en het organiseren van activiteiten. Op dit moment is hij manager bij Tkramrepus als onderdeel van zijn studie bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Hij licht toe: “Tkramrepus is vrijwillig ontstaan als een initiatief van KnappeKoppen, met als doel niet alleen voedsel te verstrekken, maar ook betrokkenheid, verbinding en bewustzijn in de buurt. Het concept draait om het idee dat mensen boodschappen brengen in plaats van halen.”

Ontmoetingsplek

“We willen mensen niet alleen eten geven, maar ook een gevoel van eigenwaarde geven”, zegt Mitchel. “Tkramrepus streeft ernaar een gemeenschap te maken waar iedereen welkom is en ondersteuning kan vinden, ongeacht hun achtergrond. Ons filiaal op de Czaar Peterstraat 233 is méér dan een supermarkt: het is een ontmoetingsplek waar mensen kunnen komen voor een praatje met vrijwilligers. Het gaat dus niet alleen om het bieden van voedselhulp, maar ook de helpende hand bieden op sociaal en financieel vlak.”

Vrijwilliger worden? Alle hulp is welkom!

“We zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers, dus álle hulp is welkom”, benadrukt Mitchel. “Als iemand zich als vrijwilliger wil inzetten voor deze buurt, dan kan diegene zich zeker aanmelden om een dagje in de winkel mee te draaien. Als er meer vrijwilligers uit de buurt komen, hopen we een positieve bijdrage te leveren aan een hechte gemeenschap in Amsterdam, maar vooral op Oostenburg. We zoeken de samenwerking met andere ondernemers en bewoners om dit te bereiken.” Het motto van Mitchel is: niet nemen, maar geven. Daarom besluit hij stellig: “Kom in actie: alleen samen kunnen we verschil maken.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over de omgekeerde supermarkt? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@deomgekeerdesupermarkt.nl of ga gewoon op bezoek bij de winkel (adres: Czaar Peterstraat 233, Amsterdam). De vrijwilligers helpen je graag.

Mitchel de Borst in het filiaal "De omgekeerde supermarkt, ook wel Tkramrepus.". Fotograaf: Jos Heinen