Informatieavond ProRail

ProRail werkt in uw woon- en werkomgeving aan het spoor en het station Amsterdam Centraal. Dat project heet ‘Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Amsterdam Centraal’. Met de werkzaamheden zorgt ProRail ervoor dat er meer treinen kunnen gaan rijden van en naar Amsterdam. Dit is nodig omdat het aantal reizigers en het goederenvervoer gaat stijgen in de toekomst. Dit project raakt ook werkzaamheden op Oostenburg. ProRail vertelt u graag meer over wat zij heeft gedaan in de afgelopen periode en wat ze nog gaat doen. Daarom organiseert ProRail een inloopbijeenkomst. U bent van harte welkom!

Waar: Inntel Hotel Amsterdam Landmark (adres: VOC-kade 600 in Amsterdam)
Wanneer: maandag 3 juli 2023
Hoe laat: vanaf 19:30 tot 21.00 uur.

Wat kunt u op deze inloopavond verwachten?

ProRail beantwoordt uw vragen en geeft informatie over de volgende onderwerpen:

  • Algemene projectinformatie PHS: waarom is project PHS nodig, wat doet zij en wanneer?
  • Kattenburgerspoorbrug: welke maatregelen neemt ProRail bij de noordelijke brug om geluidshinder te verminderen?
  • Tijdelijk tramspoor tussen tram 26 en tram 7: waarom en hoe bouwt ProRail een tijdelijk tramspoor?
  • Relaishuis: waar en waarom komt er een relaishuis (gebouw voor besturing van seinen en wissels) naast de ‘vrije kruising’ en hoe past ProRail dit zo goed mogelijk in de omgeving in?
  • Bouw Vrije kruising: wat zijn de komende werkzaamheden op de Dijksgracht? ProRail geeft onder andere informatie over de paalfunderingen die binnenkort worden aangebracht.

Voor de inloopavond hoeft u zich niet aan te melden en kunt u gewoon binnenlopen. Medewerkers van ProRail, aannemer Strukton en het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer weten?

Als u onderstaande QR-code scant komt u direct in de online tracékaart van PHS Amsterdam Centraal. Dit is een online tool waarin u precies kunt zien wat we gaan doen en op welke locatie. Meer informatie over het project leest u op: www.prorail.nl/amsterdam . De meest actuele informatie over de werkzaamheden aan de Vrije Kruising Dijksgracht, kunt u ook vinden op de Bouwapp: www.debouwapp.nl

Korte video ProRail over werkzaamheden ‘vrije kruising’

ProRail publiceerde eerder dit jaar een korte video over de werkzaamheden bij de Dijksgracht op Oostenburg. Daar komt een zogenaamde ‘vrije kruising’ waardoor treinen elkaar kunnen passeren zonder te wachten. Daardoor kunnen straks meer treinen het centraal station binnenrijden. Dit verbetert ook de bereikbaarheid van Oostenburg enorm. Zo bouwen we samen aan een toegankelijke stad. Een stad die bereikbaar is voor iedereen, ook starters en lagere inkomens. Dat maakt Oostenburg een wijk waar iedereen gemakkelijk kan wonen, leven, ondernemen en recreëren.In deze video van ProRail lichten de omgevingsmanager Geertjan Cronenberg en bouwmanager Marcel Martens de werkzaamheden toe.

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen over het project? Dan kunt u contact opnemen met Publieksvoorlichting via www.prorail.nl/contact of bel 0800 77 67 245. We zien u graag op 3 juli!