Kunst op kavel 6

We zijn er bijna! Over een paar weken wordt kavel 6 op het Amsterdamse eiland Oostenburg  opgeleverd. Op het kavel komen vier woongebouwen (A, B, C en D). Dit is een mooie mijlpaal die Stadgenoot samen met Heijmans bereikt. De laatste werkzaamheden zijn in volle gang. Zo krijgt  woongebouw De Stork (A), waar 137 jongerenstudio’s in komen, vier prachtige muurkunstwerken die het gebouw zullen sieren.

Met de oplevering start binnenkort de verhuur van 203 sociale huurwoningen, waarvan 173 studio's voor jongeren en 30 tweekamer woningen voor senioren. Dit is goed nieuws voor jongeren en senioren die op zoek zijn naar een nieuwe betaalbare woonplek in het hart van de stad.

Vier muurkunstwerken

De laatste werkzaamheden zijn in volle gang. Zo krijgt  woongebouw De Stork (A), waar 137 jongerenstudio’s in komen, vier prachtige muurkunstwerken die het gebouw zullen sieren: bij de entree op de begane grond en bij de buitenruimtes op de 4e, 6e en 8e etage. Deze kunst stimuleert ontmoeting en interactie tussen bewoners.

Geschiedenis van Oostenburg

Dit woongebouw is ontworpen door Next architects en de vier kunstwerken zijn gemaakt en uitgevoerd door De Strakke Hand, een collectief van kunstschilders. Dit alles in samenspraak met de architect en Stadgenoot. Deze kunstwerken laten de rijke geschiedenis van Oostenburg zien die zijn oorsprong vindt in de zeventiende eeuw, toen een moerasgebied aan de oevers van het IJ werd bedwongen en ingepolderd. De kunstwerken die hier verrijzen, putten inspiratie uit deze unieke en intrigerende geschiedenis.

Impressie: Next architects

Impressie: Next architects