Nieuwe aanwinst op Oostenburg: slijterij Ton Overmars

Steeds meer nieuwe ondernemers vestigen zich op Oostenburg en verrijken de buurt met unieke concepten en ervaringen. Zo ook Hendrik Jan de Mari (60) en zoon Julian de Mari (26), trotse eigenaren van Ton Overmars. Met een passie voor kwaliteit en service, brengen Hendrik Jan en Julian een frisse wind naar de lokale slijterij. Wat is hun visie voor Ton Overmars en welke band hebben zij met Oostenburg?

Hendrik Jan: “Sinds 2017 ben ik de trotse eigenaar van Ton Overmars. Na mijn studie rechten had ik een gevarieerde loopbaan bij gerenommeerde bedrijven zoals Grolsch, Amsterdam ArenA en het Zwarte Cross festival. Mijn passie voor kwaliteit en mijn liefde voor wijn en whisky leidden me uiteindelijk naar het runnen van mijn eigen slijterij. Sinds kort kun je ons ook in het hart van Oostenburg aan de Oostenburgermiddenstraat 267, onze vijfde vestiging.”

Ook zoon Julian is enthousiast: “Na mijn studie Eventmanagement, werkte ik een aantal jaar bij andere organisaties en ook bij onze winkel aan het Hoofddorpplein. Nu ben ik toe aan mijn eigen winkel. Ik woon ook op het eiland en hoop mooie jaren tegemoet te gaan hier op Oostenburg.”

Kansen grijpen, iedere zondag open

Hendrik Jan: “Bij goed ondernemerschap hoort dat je kansen moet grijpen. Toen wij de voormalige Rummieclub konden overnemen, twijfelde ik wel. Immers Rummieclub stond niet uit weelde te koop. Nog  steeds moeten veel bewoners de weg naar onze wijnwinkel nog vinden”, aldus Hendrik Jan. “Toch geloof ik sterk in ons concept en onze specialisatie in wijn en whisky. Wij hopen dat we met de steun van de Oostenburgse, Kattenburgse en Wittenburgse gemeenschap er met onze aanpak wél een succes van kunnen maken. Sinds deze week zijn we op zondag open en dinsdag gesloten. ‘s Zondags heeft men meer tijd om bij ons binnen te lopen.”

Grootste keuze, laagste prijs

Julian: “Bij ons draait alles om het bieden van een uitgebreide selectie aan kwaliteitswijnen en sterke dranken tegen de laagste prijs. Want Ton Overmars is ook de goedkoopste. Goedkoper dan de borrelshops bij supermarkten en grote ketens. Wij hebben echter maar één aanbieding : 6 eigen import wijnen halen , 5 betalen. Voor de rest is geldt het EDLP-principe: “Every Day Low Price”. We bieden een breed scala aan producten aan en leveren goede service waar onze klanten op kunnen vertrouwen. Het assortiment groeit iedere dag nog. Wij vinden het fijn als mensen aangeven dat ze een bepaalde drank missen. Dat is een advies voor ons om het snel beschikbaar te hebben.  We trekken bovendien wijn open zodat u zeker bent van uw aankoop.”

Steunen lokale ondernemers

“We zijn altijd actief betrokken bij buurt”, aldus Julian. “Waar mogelijk proberen we de lokale ondernemers te steunen. We zijn regelmatig te vinden in de Oostenburgse horeca en we geloven sterk in een goede samenwerking. Immers, samen bereik je meer.” Hendrik Jan besluit stellig: “Oostenburg heeft een unieke sfeer die me doet denken aan The Meat District in New York. Het is een opkomend gebied met veel mogelijkheden. Ik ben trots dat we hier onderdeel van zijn. Ons inziens is het een luxe om onze winkel in de buurt te hebben. We nodigen iedereen uit om langs te komen!”

Hendrik Jan en Julian heten de bezoekers van Oostenburg van harte welkom!