Nieuwe buurtkamer Over de Brug geopend

Samen met Samir, één van de nieuwe bewoners van Oostenburg, ontstak stadsdeelbestuurder Lotte Terwel (Centrum) op donderdag 23 februari de neonletters van Buurtkamer Over de Brug. Het was de officiële opening van de buurtkamer op Oostenburg.

Hier realiseert Stadgenoot - samen met sociale, publieke en commerciële partners - tot en met 2026 een nieuwe wijk met circa 1.900 woningen. ‘Een complete stad is meer dan woningen alleen’, zei Lotte Terwel. ‘Een wijk gaat pas leven als er plekken zijn als deze waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar ze erbij horen, waar ze elkaar kunnen helpen, samen muziek kunnen maken, zingen, wat ze maar willen’.

Buurtmaken met Buurtkamer
Daarom investeert Amsterdam in maatschappelijke voorzieningen, zoals Buurtkamer Over de Brug. Stadgenoot biedt deze ruimte voor een maatschappelijke huurprijs aan. Egbert Dekker, directeur Vastgoed & Ontwikkeling van Stadgenoot, onderstreepte het belang van de ontwikkeling van Oostenburg als een diverse stadswijk voor iedereen. ‘Buurtmaken doen we met elkaar, daarom werken we ook graag samen met partners als gemeente en Over de Brug. En met de bewoners.’ Om vervolgens symbolisch de sleutels van de Buurtkamer aan bewoner Samir te overhandigen. Het beheer van de buurtkamer is overigens in handen van de initiatiefnemers, Rob van Dijk en Lex Gründeman, van stichting Over de Brug, een stichting van en voor buurtbewoners.

Meer informatie
Wil je graag meer weten over de nieuwe buurtkamer Over de Brug? Kijk dan op: https://overdebrug-oostenburg.nl/wat-doen-wij-en-waar/

 

 

Egbert Dekker overhandigt sleutel buurtkamer aan Samir (foto: Marcel Israel, copyright Gemeente Amsterdam)

V.l.n.r. met alcoholvrije bubbels: Egbert Dekker, Rob van Dijk, Lotte Terwel en Samir (foto: Marcel Israel, copyright Gemeente Amsterdam).

Samen muziek maken bij opening buurtkamer (foto: Jos Heijnen).

Officiële programma opening buurtkamer. (foto: Jos Heijnen)

Bezoekers van de opening maken een praatje in de Buurtkamer. (foto: Jos Heijnen)

De buurtkamer wordt verlicht met mooie nieuwe neon letters. (foto: Alexander Bunt).