Oostenburg krijgt parel erbij: Drift Museum opent begin 2025 haar deuren in Van Gendt Hallen

Amsterdam krijgt een nieuw museum: het Drift Museum. Initiatiefnemers zijn de kunstenaars en oprichters van DRIFT, Lonneke Gordijn en Ralph Nauta en de eigenaar van het gerenoveerde rijksmonument Van Gendt Hallen, Eduard Zanen. De drie oprichters zijn ondernemers die hun visie delen om technologie te gebruiken voor een duurzame toekomst en die altijd op zoek zijn naar maximale kwaliteit. Het werk van DRIFT komt in de monumentale Van Gendt Hallen maximaal tot haar recht. Een ware aanwinst voor Oostenburg!

Een plek voor verwondering

DRIFT maakt grootschalige, technologisch hoogstaande en performatieve kunstwerken die niet altijd passen in de infrastructuur van bestaande musea. Na het overweldigende succes van hun solotentoonstelling in het Stedelijk Museum in 2018, werd het DRIFT’s missie om hun werk aan een zo breed mogelijk publiek te tonen. Het resultaat is een ruimte die een museale ervaring wil bieden. De grootsheid, de robuustheid en het industriële karakter van de Van Gendt Hallen gaan de ruimtevullende kunstwerken en kinetische installaties van DRIFT versterken. De oprichters van DRIFT werken sinds 2007 op het snijvlak van kunst en technologie. "Het Drift Museum is de uitkomst van alles waar we de afgelopen 17 jaar naartoe hebben gewerkt. We hopen dat dit een plek wordt die verwondering en emotionele reacties opwekt bij onze bezoekers en waar zij zich meer verbonden voelen met onze planeet en de natuur", aldus kunstenaars Lonneke Gordijn en Ralph Nauta.

Het hele persbericht lees je hier.

Op de foto: Drift-oprichters Lonneke Gordijn (links), Ralph Nauta (rechts) en eigenaar van de Van Gendt Hallen Eduard Zanen (midden). Fotograaf: Richard Mouw.