De Oostenburger op de menukaart bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark

De Oostenburger staat nu op de menukaart bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Chef-kok van het hotel, Olaf Jacobs, kreeg van Stadgenoot de vraag om een speciale hamburger te ontwikkelen, De Oostenburger. Die werd eerder al uitgedeeld in de wijk en nu is de hamburger te bestellen in het restaurant van Inntel Hotels Amsterdam Landmark.

Foto: Jos Heijnen

Een Indische twist vanwege de historie van Oostenburg
Oostenburg is een historische plek in Amsterdam. Op dit unieke stukje van Amsterdam werden de schepen gebouwd en te water gelaten die naar de Oost voeren. Vanuit dat gegeven kwam Olaf op het om De Oostenburger een Indische twist te geven.


Een stoere, smaakvolle hamburger
De Oostenburger wordt geserveerd op een donker broodje met sesamzaad. De hamburger is hoog op smaak gebracht met komijn, koriander, kurkuma, peper en zout. Alle kruiden werden destijds verscheept vanuit Indië en hebben gezorgd voor de vele pakhuizen en de rijkdom van Amsterdam in de Gouden Eeuw (17e eeuw). De frisse twist die bij de hamburger komt, wordt mede veroorzaakt door op “Oosterse” wijze gemarineerde komkommer en ui.