Nieuwe smaakmaker: Papa Zatarra

In het hart van Oostenburg is al enige tijd een nieuwe culinaire hotspot geopend: Papa Zatarra. Daar draait alles om vriendelijkheid, gastvrijheid en acceptatie. We spraken met de oprichters, Max van Deé en Tara Bonimbie. In een interview vertellen zij meer over hun inspirerende verhaal, hun passie voor de horeca en hun visie voor hun nieuwe zaak.

Van vriendschap naar ondernemerschap

Max en Tara kennen elkaar van de hoge hotelschool in Amsterdam. “Daar kwamen we bij elkaar in een project en sindsdien zijn we vrienden voor het leven,” vertelt Max enthousiast. “Dit jaar vieren wij ons tienjarige vriendschapsjubileum en ook ons éérste jaar van Papa Zatarra!”

“Wij wilden allebei altijd ondernemen en gezien onze passie voor de horeca was een eigen restaurant een logische stap,” legt Tara uit. “Met meer dan 35 jaar gezamenlijke horeca-ervaring en de hotelschool als achtergrond, voelden we dat we klaar waren voor deze uitdaging.”

Restaurant met een missie

Papa Zatarra is niet zomaar een restaurant. Het is een plek met een maatschappelijke missie. “Het was voor ons altijd belangrijk om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij,” zegt Tara. “Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met jeugdzorg om jongeren met een moeilijke achtergrond een kans te bieden bij ons te werken. Als iemand die zelf in de jeugdzorg is opgegroeid, wil ik laten zien dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt.”

Zes kernwaarden

Het concept is gebaseerd op zes kernwaarden: vriendelijkheid, gastvrijheid, acceptatie, dynamisch, expressief en inspirerend. “Bij Papa draait het om vriendelijkheid, gastvrijheid en acceptatie,” benadrukt Max. “De warmte van onze gastvrijheid straalt door in elk aspect van onze service. We omarmen diversiteit en zorgen ervoor dat iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, zich thuis voelt bij ons.”

Dynamisch, expressief en inspirerend

Tara beaamt en vult aan: “Onder Zatarra komen de dynamische, expressieve en inspirerende kanten van het concept tot uiting. “Dit zie je terug in onze gerechten, het expressieve karakter en de veelzijdige omgeving voor elk type ontmoeting,” legt Tara uit. “Maar ook in onze mindset: we zijn constant in beweging en passen ons aan de wensen van het moment aan. Daarnaast willen we zowel ons team als onze gasten inspireren door samenwerkingen aan te gaan die nieuwe kansen bieden en creativiteit stimuleren.”

Rauw, ruimtelijk en kleurrijk

Het restaurant bevindt zich in een prachtig hoekpand met glazen puien die binnen en buiten naadloos verbinden. “Wij kunnen 100 man binnen en 100 man buiten verwelkomen,” vertelt Tara trots. Het interieur is rauw, ruimtelijk en kleurrijk. Er is een dynamische opstelling mogelijk en de kleurrijke bar is met unieke vormen een échte blikvanger,” voegt Max toe.

Elk moment van de dag

Bij Papa Zatarra kun je elk moment van de dag terecht. “Alles loopt vloeiend in elkaar over. Dus als je hier eenmaal bent, hoe je eigenlijk niet meer weg," lacht Tara. “Of je nu wilt werken, lunchen, dineren, borrelen of zelfs dansen in de avond, het kan allemaal. Wij organiseren ook evenementen zoals salsa-avonden, pub quizzes en movienights. Elke eerste vrijdag van de maand hebben we een buurtborrel met een happy hour en een kans om een lunch te winnen.”

Warm welkom voor bewoners en ondernemers

Max en Tara zijn ontzettend blij met de buurtbewoners van Oostenburg. “Het voelt als een warme community," zegt Max. “We hopen dat de wijk snel meer groen krijgt en volledig wordt opgeleverd, zodat we samen van Oostenburg een bruisende wijk kunnen maken.” Ook willen Max en Tara graag samenwerken met andere ondernemers. “Helaas zijn er nu nog niet zo veel andere horecazaken, maar we hebben al fijne contacten met andere ondernemers op het eiland,” legt Tara uit. “Als mensen hier in de buurt werken, zijn zij elke dag welkom voor een heerlijke lunch.  Ook verzorgen we de dagelijks lunch voor omliggende kantoren op locatie. Daarnaast regelen we vaak de catering voor vergaderingen of bijeenkomsten op Oostenburg. Dit willen we graag uitbreiden en zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met de buurt!”

Wil je bij Papa Zatarra werken? Dat kan!

“Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers”, aldus Max. “Dus bediening en bartoppers, meld je aan!” roept Tara op. “Daarnaast kunnen mensen de ruimte afhuren voor vergaderingen, bijeenkomsten of feestjes. “Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden,” besluit Max.

Meer informatie

Volg Papa Zatarra op Instagram @papazatarra of bezoek hun website www.papazatarra.com.

Max en Tara. Fotografie: Jos Heijnen