Talkshow #2: Architectuur op Oostenburg

Donderdagavond 28 september 2023 is er van 20:00 – 21:30 uur weer een talkshow in Buurtkamer Over de Brug (adres: Isaac Titsinghkade 123). Met een aantal direct betrokken architecten praten we over de ontwikkelingen en de toekomst van Oostenburg en over de architecturale keuzes die er door de verschillende ontwerpbureaus zijn gemaakt.

Mooie recensies


Op 20 juli 2023 schreef Jaap Huisman in een architectuurrecensie over Oostenburg in Het Parool: “Het nieuwe Oostenburg: een showroom van duurzaamheid en circulariteit in Amsterdam. Na een stroeve aanloop met matige architectuur wordt er dan toch een verrassende en zeer duurzame woonwijk uit de grond gestampt”.

En in De Brug van 16 mei 2023 schreef architect en schrijver Jan van Erven Dorens: “Ik ben héél enthousiast over Oostenburg. Zo moet het. Niet zomaar alles slopen maar gebouwen van waarde laten staan, restaureren en eventueel een nieuwe bestemming geven.”

Wordt Oostenburg bij oplevering eind 2024 inderdaad “een van de meest gevarieerde en verrassende nieuwbouwwijken van Amsterdam” zoals Het Parool voorspelt?

Inhoud van de avond

Met een aantal direct betrokken architecten praten we vanavond over de ontwikkelingen en de toekomst van Oostenburg en over de architecturale keuzes die er door de verschillende ontwerpbureaus zijn gemaakt. Te gast zijn onder andere Ronald Janssen van Ronald Janssen Architecten B.V., Bastiaan Jongerius van Bastiaan Jongerius Architecten B.V. - beiden genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2023 voor Stadswerf Oostenburg – en Freyke Hartemink van HOH Architecten, verantwoordelijk voor kavel 6: een complex met 173 studio’s voor jongeren, 30 appartementen voor ouderen en een grote collectieve binnentuin.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze talkshow? Neem dan contact op met Eddy Appels via e-mail appelseddy@gmail.com of 06 – 22 07 54 28.