Talkshow # 5: slavernij en Oostenburg

Donderdagavond 27 juni is er van 20.00 - 21.30 uur weer een talkshow in Buurtkamer Over de Brug (adres: Isaac Titsinghkade 123). Entree is gratis.

Wat staat er die avond op het programma?

Vanaf 1661 werd op het net aangelegde eiland Oostenburg door de Vereenigde Oostindische Compagnie een grote scheepswerf gerealiseerd, een van de grootste particuliere werven in Europa. Op de werf in Oostenburg zou de Compagnie ook een aantal schepen specifiek voor slavenhandel bouwen. De schepen werden aangeduid als ‘slaafhaalders’, het bekendste schip was de Meermin.


Die avond kijken de aanwezigen naar de slavernijgeschiedenis van de wijk, mede ook naar aanleiding van de goedkeuring door de Amsterdamse Gemeenteraad van de plannen voor het Nationale Slavernijmuseum op een steenworp afstand van Oostenburg, op de kop van het Java-eiland. Het programma zal bestaan uit presentaties, muziek en film.

Hou de website van Stichting Over de Brug in de gaten voor het definitieve programma.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze talkshow? Neem dan contact op met Eddy Appels via e-mail programmering@overdebrug-oostenburg.nl of telefoonnummer: 06 – 22075428. Hij helpt je graag.