Vaar mee met Erfgoed naar Museum ’t Kromhout!

Als geïnteresseerde van Oostenburg ben jij vast een liefhebber van varend erfgoed en oude scheepswerven. Eens? Dan mag je ook de Zeehavendagen niet missen! Op zaterdag 29 en zondag 30 juni biedt Zeehavendagen een unieke kans om een gratis vaartocht te maken inclusief entree met 50% korting naar Museum ’t Kromhout. Met o.a. een kinderprogramma, bioloog Midas Dekkers en maritieme wandelingen.

Stap aan boord aan de kade van het Java-eiland, na inchecken bij de Passenger Terminal Amsterdam. Drie schepen varen in carrouselvorm van de IJhaven naar het museum en terug. Museum ’t Kromhout heeft een speciaal programma voor volwassenen en kinderen, inclusief vaartochten met twee historische schepen aangedreven door een Kromhoutmotor, een sleepboot en een personen veerbootje. Ook zal de Jan van der Heyde II, de oude blusboot van de Amsterdamse brandweer, weer aanwezig zijn.

Kinderprogramma

Als je van boord gaat bij het museum aan de Hoogte Kadijk gaat er een wereld van scheepsbouw in de 19de eeuw voor je open. Leuk voor de liefhebber, maar ook voor kinderen die aan de slag kunnen met de Kids Explorer Tour over de werf.

Bioloog Midas Dekkers

Op zondag 30 juni om 15.00 uur zal de Engelse vertaling van het boek ‘Motorschip Bregetta, varend door de tijd 1914–2019’ in het museum worden gepresenteerd. Bea Pijn-Blom, schrijfster van het boek en tevens eigenaar is aanwezig. Haar schip ligt afgemeerd bij het museum. Schrijver en bioloog Midas Dekkers, liefhebber van historische schepen, leidt de presentatie in.

Meer informatie en tickets

Mis deze kans niet om een stukje maritieme geschiedenis te beleven. Lees hier meer informatie over het verder programma en tickets.