Oostenburger

De Oostenburger is dé lekkernij van Oostenburg. Het is een heerlijke, stoere hamburger (vlees of vega) die perfect past bij de wijk. Ons Oostenburg smaakt goed!

Zet je geluid aan en bekijk deze video om een gevoel te krijgen bij de Oostenburger:

De geboorte van de Oostenburger

De Oostenburger is ontstaat doordat Chef-kok van het Inntel Hotels Amsterdam Landmark, Olaf Jacobs, van Stadgenoot de vraag kreeg om een speciale hamburger te ontwikkelen. De Oostenburger is nu te bestellen in het restaurant van Inntel Hotels Amsterdam Landmark en werd eerder uitgedeeld in de wijk.

Een Indische twist vanwege de historie van Oostenburg

Oostenburg is een historische plek in Amsterdam. Op dit unieke stukje van Amsterdam werden de schepen gebouwd en te water gelaten die naar de Oost voeren. Vanuit dat gegeven kwam Olaf op het idee om De Oostenburger een Indische twist te geven.

Een stoere, smaakvolle hamburger

De Oostenburger wordt geserveerd op een donker broodje met sesamzaad. De hamburger is hoog op smaak gebracht met komijn, koriander, kurkuma, peper en zout. De frisse twist die bij de hamburger komt, wordt mede veroorzaakt door op “Oosterse” wijze gemarineerde komkommer en ui. Er is een vlees en vegavariant.

Hoe de Oostenburger smaakt? Dat hoor je hier: