Prachtige architectuur

Als je over Oostenburg loopt, ervaar je een fascinerende ontdekkingsreis van de architectuur en stedenbouwkundige ontwikkeling in dit bijzondere gebied. Dit centrale stukje Amsterdam heeft een rijke geschiedenis en ondergaat op dit moment een spannende transformatie. Op deze pagina laten we enige architectonische hoogstandjes zien.

Vier woongebouwen van kavel 2 aan de Oostenburgermiddenstraat (v.l.n.r.: De Grens, De Horizon, Het EIland, De Poort).

Vier woongebouwen van kavel 6 aan de Oostenburgermiddenstraat  (v.l.n.r: De Stork, De Sluis, De Werkplaats, De Stoomkracht).

Een aantal woongebouwen aan de Isaac Titsinghkade.

Woongebouwen aan de VOC-kade, waaronder de Werkspoorhal.

Woongebouwen aan de VOC-kade.

Een van de binnentuinen van Oostenburg temidden van diverse architectuurgebouwen.

Woongebouwen bij het kavel van de Stadswerf Op Oostenburg (ook wel: SOO). Dit is een samenwerkingsverband tussen vastgoedbeheerder en ontwikkelaar Steenwell uit Groningen en VORM. Ook te zien de nieuwe Zonnewendebrug voor voetgangers en fietsers.

Impressie kavel 11 A / B, met woningen voor ouderen met en zonder zorgvraag. Hier gaat het om de geclusterde woonvorm voor de ouderen van coöperatieve vereniging Noorderzon

Impressie kavel 12, hier komt het Liesbeth List Huis, een woonzorgvorm voor oudere kunstenaars met dementie of een somatische aandoening.