VOOR DE BUURT - INFORMATIE OVER BOUWEN OP OOSTENBURG

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Bouwen op Oostenburg

Verschillende ontwikkelaars en aannemers werken aan de bouw op Oostenburg. Op deze website vind je meer informatie over de actuele werkzaamheden en de planning van de bouw. Ook kun je per kavel zien welke organisatie aan het werk is en bij wie je terecht kan voor vragen of suggesties.

Van Gendthallen
In de vernieuwde Van Gendthallen komen ondernemerschap, technologie en kunst samen. Als de deuren in 2020 open gaan zijn de Van Gendthallen gerenoveerd en bieden ze plaats aan een mix van startups, bedrijven, winkels, horeca, woningen en cultuur. Bij de renovatie worden bestaande materialen waar mogelijk hergebruikt en wordt de voorkeur gegeven aan repareren in plaats van vervanging. De uitdaging voor architectenbureau Braaksma & Roos is om het gebouw weer te laten stralen, met een vitale functie die iets betekent voor de Amsterdammers.
Start bouw: Zomer 2020
Oplevering: Najaar 2022 (gedeeltelijk)
Website: www.vangendthallen.com
Kavel 4 & 5 VORM
268 vrije sector huur en koopwoningen
Start bouw: gestart
Oplevering: Q1 2022
Website: www.eilandoostenburg.nl
Kavel 3 & Werkspoorhal VORM
De monumentale Werkspoorhal wordt een publieke plek voor exposities, markten, en horeca. Aan weerszijden komen nieuwbouwwoningen, die integraal onderdeel worden van de Werkspoorhal. In totaal komen er op deze kavel ca. 325 vrije sector huur en koopwoningen
Start bouw: gestart
Oplevering: Q3 2023
Website: www.eilandoostenburg.nl
Kavel 2 Stadgenoot
97 sociale huurwoningen voor jongeren en 54 middensegment huurwoningen.
Start bouw: gestart
Oplevering: november 2020
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 6 Stadgenoot
Ca. 160 sociale huurwoningen (studio's) voor jongeren en ca. 30 sociale huurwoningen voor ouderen
Start bouw: Q4 2020
Oplevering: Q4 2022
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 8 Stadgenoot
Werf Acht is een nieuwbouwproject midden in Amsterdam. 38 huurwoningen in het middensegment en 26 koopwoningen gelegen op het stoere en centraal gelegen Oostenburg. De koopwoningen zijn nu in verkoop. Kijk hiervoor op werfjacht.nl
Start bouw: gestart
Oplevering: december 2021
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 10 Stadgenoot
Stadgenoot gaat hier ca. 60 sociale huurwoningen voor jongeren realiseren
Start bouw: Q4 2024
Oplevering: Q4 2025
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 11 A/B Stadgenoot
Op deze kavels komt in totaal 25 sociale huurwoningen en 17 middensegmentwoningen. Een deel van deze woningen wordt toegewezen aan een collectieve woongroep voor ouderen.
Start bouw: Q2 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 11 C D E Oostenburg SGN
Start bouw: Q3 2023
Oplevering: Q3 2024
Website: www.oostenburg.nl
Kavel 12 Stadgenoot
Het ‘Leven Lief Huis’ is bestemd voor ca 32. kunstenaars van diverse pluimage - zoals schilders, musici, beeldhouwers, schrijvers, balletdansers en acteurs - van boven de 65 jaar met een vergevorderde vorm van dementie of een ¬somatische zorgvraag. Samen vormen ze een kleinschalige culturele woongemeenschap
Start bouw: Q2 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel Stadwerf op Oostenburg
Ca. 540 woningen, sociale en middensegment huur en vrijesector huur en koop
Start bouw: Q1 2019
Oplevering: Q1 2022
Website: www.eilandoostenburg.nl
Roest
Het voormalige Koudgasgebouw wordt gerestaureerd, waarbij monumentale, karakteristieke elementen behouden blijven. Aan de kadezijde breidt Roest uit met een serre voor een restaurant.
Start bouw: Q2 2020
Oplevering: Q2 2021
Website: www.amsterdamroest.nl
Kavel 1 Inntel Hotels
Een viersterrenhotel met ca. 300 kamers, restaurant en zwembad.
Start bouw: gestart
Oplevering: december 2020
Website: www.inntelhotels.nl
Kavel 7 Holland Immo Groep
Parkeerhuis Oostenburg krijgt 704 parkeerplaatsen voor zowel bewoners, ondernemers en bezoekers
Oplevering: Parkeerhuis is in gebruik

Website: www.q-park.nl
Kavel 9 Oostenburg SGN
Op Oostenburgeiland te Amsterdam komt een unieke locatie beschikbaar! Op de plek van de voormalige VOC werven wordt op kavel 9 een ontwikkeling van ca. 13.975 m2 aan wonen en stedelijke voorzieningen mogelijk. De verkoop namens Oostenburg SGN / Stadgenoot vindt plaats middels een openbare gestructureerde verkoop.
Belangrijke data zijn:
indienen vragen 23 oktober 2020;
inschrijving fase A met voorbehouden 20 november 2020.
Start bouw: Q1 2023
Oplevering: Q2 2025
Voor meer informatie en toegang tot de dataroom (na ondertekening van een deelnameverklaring), kunt u contact opnemen met de heren W. Witkamp of M. Smit (tel. 020 6675875) of per e-mail via oostenburg@ressmit.nl.
Start bouw: Q1 2023
Oplevering: Q2 2025
Kavel 11 F Oostenburg SGN
In de nieuwe, typisch Amsterdamse stadswijk Oostenburg, verrijst nieuwbouwproject Jenga House. Hier woon of werk je in (de luwte van) het centrum in een fraai, duurzaam en kleinschalig appartementengebouw. Nieuwbouw in Amsterdam, op eigen grond! Wie binnenkort koopt, springt op een rijdende trein. Maar als nieuwe ‘meemaker’ is er ook nog volop ruimte voor je individuele wensen. Voor meer informatie kijk op: jengahouse.nl
Start bouw: medio 2021
Oplevering: Q2 2023
Website: www.oostenburg.nl
Kavel 11 H Stadgenoot
Ca. 23 woningen
Start bouw: Q3 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.stadgenoot.nl

Kavel 11 G Oostenburg SGN
Start bouw: Q3 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.oostenburg.nl

Beweeg met je muis over de gekleurde kavels voor meer informatie. De informatie in deze plattegrond is onder voorbehoud van wijzigingen.
Planontwikkeling, bouw nog niet gestart  Bouw gestart  Gereed

ACTUEEL - LAATSTE 5 BERICHTEN

Plaatsen putten langs bestaande kademuren

Vanaf maandag 23 november worden putten geplaatst langs bestaande kademuren op de VOC-kade en de Zeemagazijnkade. Als gevolg van het wegpompen van grondwater kan er enig geluidsoverlast zijn. De werkzaamheden worden volgens planning op 4 december afgerond.

Aanleggen verkeersdrempel

Op zaterdag 21 november wordt op Oostenburg een verkeersdrempel aangelegd. De werkzaamheden vinden plaats van 7.00 tot 17.00 uur. Door buiten reguliere werktijden te werken heeft het werkverkeer hier zo min mogelijk last van. ook blijven de bedrijven in de directe omgeving tijdens kantoortijden zo goed bereikbaar.

Petersburgjournaal nummer 16

In het zestiende nummer van het Petersburgjournaal onder andere aandacht voor de oplevering van de eerste woningen van Stadgenoot op Oostenburg. Het gaat om 97 sociale huurwoningen voor jongeren tussen de 23 en 28 jaar. Huurders van de gewone studio’s krijgen een vijfjarencontract om de doorstroming te bevorderen. Onder de woningen zitten ook vier MIVA-woningen die toegewezen worden aan mindervaliden jongeren. De toewijzing is gestart en de nieuwe bewoners krijgen eind van dit jaar de sleutel.

Werkzaamheden voor de herontwikkeling Oostenburg

Voor de herontwikkeling van Oostenburg zijn er verschillende werkzaamheden nodig van het aanleggen van definitieve bestrating op kavel 1 en 2, het aanleggen van een tijdelijk fietspad en het saneren van de grond langs de Dijkgracht.

Heiwerk Blok 7 “Oostenburg “ Bouwkavel SOO

Met deze brief informeren wij u over de uitgestelde start van het heiwerk op kavel SOO, naast de Van Gendthallen en het INIT gebouw. De start is 1 week verschoven.