VOOR DE BUURT - INFORMATIE OVER BOUWEN OP OOSTENBURG

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Bouwen op Oostenburg

Verschillende ontwikkelaars en aannemers werken aan de bouw op Oostenburg. Op deze website vind je meer informatie over de actuele werkzaamheden en de planning van de bouw. Ook kun je per kavel zien welke organisatie aan het werk is en bij wie je terecht kan voor vragen of suggesties.

Van Gendthallen
In de vernieuwde Van Gendthallen komen ondernemerschap, technologie en kunst samen. Als de deuren in 2020 open gaan zijn de Van Gendthallen gerenoveerd en bieden ze plaats aan een mix van startups, bedrijven, winkels, horeca, woningen en cultuur. Bij de renovatie worden bestaande materialen waar mogelijk hergebruikt en wordt de voorkeur gegeven aan repareren in plaats van vervanging. De uitdaging voor architectenbureau Braaksma & Roos is om het gebouw weer te laten stralen, met een vitale functie die iets betekent voor de Amsterdammers.
Start bouw: Zomer 2020
Oplevering: Najaar 2022 (gedeeltelijk)
Website: www.vangendthallen.com
Kavel 4 & 5 VORM
268 vrije sector huur en koopwoningen
Start bouw: gestart
Oplevering: Q1 2022
Website: www.eilandoostenburg.nl
Kavel 3 & Werkspoorhal VORM
De monumentale Werkspoorhal wordt een publieke plek voor exposities, markten, en horeca. Aan weerszijden komen nieuwbouwwoningen, die integraal onderdeel worden van de Werkspoorhal. In totaal komen er op deze kavel ca. 325 vrije sector huur en koopwoningen
Start bouw: gestart
Oplevering: Q3 2023
Website: www.eilandoostenburg.nl
Kavel 2 Stadgenoot
97 sociale huurwoningen voor jongeren en 54 middensegment huurwoningen.
Start bouw: gestart
Oplevering: november 2020
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 6 Stadgenoot
Ca. 160 sociale huurwoningen (studio's) voor jongeren en ca. 30 sociale huurwoningen voor ouderen
Start bouw: Q4 2020
Oplevering: Q4 2022
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 8 Stadgenoot
Werf Acht is een nieuwbouwproject midden in Amsterdam. 38 huurwoningen in het middensegment en 26 koopwoningen gelegen op het stoere en centraal gelegen Oostenburg. De koopwoningen zijn nu in verkoop. Kijk hiervoor op werfjacht.nl
Start bouw: gestart
Oplevering: december 2021
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 10 Stadgenoot
Stadgenoot gaat hier ca. 60 sociale huurwoningen voor jongeren realiseren
Start bouw: Q4 2024
Oplevering: Q4 2025
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 11 A/B Stadgenoot
Op deze kavels komt in totaal 25 sociale huurwoningen en 17 middensegmentwoningen. Een deel van deze woningen wordt toegewezen aan een collectieve woongroep voor ouderen.
Start bouw: Q2 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel 11 C D E Oostenburg SGN
Start bouw: Q3 2023
Oplevering: Q3 2024
Website: www.oostenburg.nl
Kavel 12 Stadgenoot
Het ‘Leven Lief Huis’ is bestemd voor ca 32. kunstenaars van diverse pluimage - zoals schilders, musici, beeldhouwers, schrijvers, balletdansers en acteurs - van boven de 65 jaar met een vergevorderde vorm van dementie of een ¬somatische zorgvraag. Samen vormen ze een kleinschalige culturele woongemeenschap
Start bouw: Q2 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.stadgenoot.nl
Kavel Stadwerf op Oostenburg
Ca. 540 woningen, sociale en middensegment huur en vrijesector huur en koop
Start bouw: Q1 2019
Oplevering: Q1 2022
Website: www.eilandoostenburg.nl
Roest
Het voormalige Koudgasgebouw wordt gerestaureerd, waarbij monumentale, karakteristieke elementen behouden blijven. Aan de kadezijde breidt Roest uit met een serre voor een restaurant.
Start bouw: Q2 2020
Oplevering: Q2 2021
Website: www.amsterdamroest.nl
Kavel 1 Inntel Hotels
Een viersterrenhotel met ca. 300 kamers, restaurant en zwembad.
Start bouw: gestart
Oplevering: december 2020
Website: www.inntelhotels.nl
Kavel 7 Holland Immo Groep
Parkeerhuis Oostenburg krijgt 704 parkeerplaatsen voor zowel bewoners, ondernemers en bezoekers
Oplevering: Parkeerhuis is in gebruik

Website: www.q-park.nl
Kavel 9 Oostenburg SGN
Op Oostenburgeiland te Amsterdam komt een unieke locatie beschikbaar! Op de plek van de voormalige VOC werven wordt op kavel 9 een ontwikkeling van ca. 13.975 m2 aan wonen en stedelijke voorzieningen mogelijk. De verkoop namens Oostenburg SGN / Stadgenoot vindt plaats middels een openbare gestructureerde verkoop.
Belangrijke data zijn:
indienen vragen 23 oktober 2020;
inschrijving fase A met voorbehouden 20 november 2020.
Start bouw: Q1 2023
Oplevering: Q2 2025
Voor meer informatie en toegang tot de dataroom (na ondertekening van een deelnameverklaring), kunt u contact opnemen met de heren W. Witkamp of M. Smit (tel. 020 6675875) of per e-mail via oostenburg@ressmit.nl.
Start bouw: Q1 2023
Oplevering: Q2 2025
Kavel 11 F Oostenburg SGN
In de nieuwe, typisch Amsterdamse stadswijk Oostenburg, verrijst nieuwbouwproject Jenga House. Hier woon of werk je in (de luwte van) het centrum in een fraai, duurzaam en kleinschalig appartementengebouw. Nieuwbouw in Amsterdam, op eigen grond! Wie binnenkort koopt, springt op een rijdende trein. Maar als nieuwe ‘meemaker’ is er ook nog volop ruimte voor je individuele wensen. Voor meer informatie kijk op: jengahouse.nl
Start bouw: medio 2021
Oplevering: Q2 2023
Website: www.oostenburg.nl
Kavel 11 H Stadgenoot
Ca. 23 woningen
Start bouw: Q3 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.stadgenoot.nl

Kavel 11 G Oostenburg SGN
Start bouw: Q3 2022
Oplevering: Q3 2023
Website: www.oostenburg.nl

Beweeg met je muis over de gekleurde kavels voor meer informatie. De informatie in deze plattegrond is onder voorbehoud van wijzigingen.
Planontwikkeling, bouw nog niet gestart  Bouw gestart  Gereed

ACTUEEL - LAATSTE 5 BERICHTEN

Start heiwerkzaamheden kavel SOO

Op 1 juni start Van Wijnen met de heiwerkzaamheden op kavel SOO, naast de Van Gendthallen en het INIT gebouw.  De werkzaamheden kunnen hinder geven door geluidsoverlast en trillingen. Zij doen er alles aan om de overlast zo minimaal mogelijk te houden.

Start renovatie Werkspoorbrug

De renovatie van de Werkspoorbrug gaan binnenkort van start.  Het inrichten van het bouwterrein begint op 7 mei 2021 en de werkzaamheden duren tot en met 22 juli 2021. De werkzaamheden vinden op werkdagen plaats tussen 07:00 en 16:00. Mogelijk ondervindt u hinder van deze werkzaamheden. Wij doen ons uiterste best om de overlast zo minimaal mogelijk te houden.

Werkzaamheden herontwikkeling Oostenburg

Op maandag 12 april start Reimert Bouw & Infrastructuur met de werkzaamheden voor de verharding van kabels en leidingen rondom kavel 4 en 5. Dit zijn de kavels aan het water naast de Van Gendthallen grenzend aan café Roest. De werkzaamheden vinden plaats van 07.00 – 16.00 uur en duren t/m vrijdag 25 juni.

Start werkzaamheden aanleg gasleiding Cruquiuswerf

Vanaf dinsdag 16 april 2021 gaat Van den Heuvel Infrastructuur starten met de aanleg van een gasleiding vanaf Isaac Titsingkade naar Jacob Bontiusplaats gebouw Roest. Deze werkzaamheden vinden grotendeels plaats op de openbare weg en duren tot en met 30 april 2021.

Slopen betonvloer voormalig restaurant Roest

Van maandag 15 maart 2021 gaat B&B sloopwerken starten met het slopen van de betonvloer in het voormalige restaurant en café van Roest. De werkzaamheden duren uiterlijk tot 9 april 2021. Mogelijk kunt u geluidsoverlast van de werkzaamheden ondervinden. De werkzaamheden vinden binnen in het gebouw plaats, de  deuren en ramen blijven zoveel mogelijk gesloten.